Laatste nieuwsbericht De Akker

5 juli 2022

Beste ouder(s), verzorger(s),

In dit laatste nieuwsbericht van De Akker de volgende onderwerpen:

Bedankt!

Openingsfeest

Data schoolreis

Formatie

Kwieb

MR

Buckeskop band

Veiligheid

Fiets gezocht!

Fijne vakantie

 

Bedankt!

Enerverend kunnen we afgelopen jaar zeker noemen. Wat is er veel gebeurd en wat heeft iedereen veel werk verzet. Samen met u zijn we in werkgroepen en op ouderavonden tot een beeld van de nieuwe school gekomen en hebben we De Hortus steeds meer tot leven zien komen in beeld, logo en tekst zoals nu bijvoorbeeld zichtbaar op de nieuwe website. Een school met een dierbare geschiedenis vanuit twee geliefde scholen en met een mooie toekomst. Waar we straks, na de vakantie, van de vooraf geschetste beelden werkelijkheid gaan maken.  

De Akker is afgelopen jaar weer gegroeid en het aantal rondleidingen is toegenomen van vorig jaar 30 (waar we al heel tevreden mee waren) naar 46! Dat de meeste van deze gezinnen kiezen voor onze school en ons weten te vinden hebben wij voor het grootste deel te danken aan hoe u over ons spreekt op verjaardagen, feestjes en bij bekenden. Mondelinge reclame is de beste, daar zijn wij u zeer dankbaar voor! Dat we nu al een aantal keer een zij-instromend gezin hebben ‘geweigerd’ omdat we de groepen niet te groot willen maken is nieuw voor ons als school.

Als blijk van waardering hebben we vandaag aan alle gezinnen een magazine meegegeven ‘Ouders bedankt’ met daarbij een groeipapier van De Hortus. Wanneer je dit in de grond stopt groeien er mooie plantjes uit. Ook vindt u er een uitnodiging van ons Open Huis op de eerste schooldag.

Heel veel dank voor uw inzet. Samen zijn wij een school en zorgen we voor uw kinderen, onze leerlingen. Die samenwerking vinden wij heel prettig en waarderen wij zeer!

 

Openingsfeest

Maandag 22 augustus zullen wij met de leerlingen van De Hortus het schooljaar en tevens de nieuwe school feestelijk openen. ’s Middags organiseren wij een Open Huis voor alle belangstellenden die een kijkje willen nemen op de vernieuwde locaties. De uitnodiging hiervan is vandaag mee naar huis gekomen en vindt u tevens als foto in de bijlage. Samen zullen wij het nieuwe jaar inluiden en laten wij u met trots de opgeknapte locaties zien waar uw kind komend jaar zal vertoeven.

 

Data schoolreis

Onderstaand bericht is vanuit de nieuwe oudervereniging De Hortus

Het team en oudervereniging van basisschool De Hortus organiseren na de eerste schoolweken (ook wel de GOUDEN weken genoemd) een leuke schoolactiviteit. Zodat iedereen elkaar nog sneller en beter zal leren kennen.

De groepen 1&2 zullen op vrijdag 16 september met ouderhulp en auto’s naar een kinderboerderij in de omgeving gaan.

De groepen 3&4 zullen op vrijdag 16 september met ouderhulp en auto’s op schoolreisje gaan.

De groepen 5 t/m 8 mogen donderdag 15 september na het avondeten terug komen naar school. Na leuke activiteiten zullen we op school slapen en ontbijten. Vanaf vrijdag 16 september half 9 zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 dan vrij.

Verdere informatie en inschrijven voor ouderhulp volgt na de zomervakantie. Alvast om in de agenda te noteren:

16 september ‘schoolreisje’ groep 1-4

15 op 16 september schoolslapen groep 5-8 en de volgende dag na half 9 vrij.

Wij zijn druk met de voorbereidingen en hebben er zin in!

Team en oudervereniging De Hortus

 

Formatie

Eerder is met u gedeeld welke leerkrachten er voor alle groepen komen te staan komend jaar. Hierin is een wijziging gekomen. Recent hebben wij vernomen dat bij juf Patricia, die voor groep 3 zou staan, een zeldzame longaandoening is geconstateerd. Hiervoor is zij onder behandeling en is zij gestart met medicatie die ervoor moet zorgen dat zij minder benauwd is en haar hart minder inspanning hoeft te leveren. Voorlopig zal zij nog niet voor de groep kunnen staan. Hopelijk slaan de medicijnen aan en verbetert haar situatie.

Om groep 3 een goede start te geven in o.a. de basis van het lezen en rekenen, gaat juf Lydia haar plek voorlopig waarnemen. In groep 6 start na de vakantie meester Hans voor de groep op donderdag en vrijdag.

Hoe het er later in het jaar uitziet hangt onder meer af van het herstel van Patricia. Als zij goed herstelt en weer volledig kan werken, kan Lydia weer naar groep 6. Dit bekijken we per periode en houden u hier uiteraard van op de hoogte.

 

Kwieb

In de zomervakantie zullen wij de gegevens in Kwieb gaan overzetten naar het nieuwe schooljaar. U hoeft hiervoor niets te doen. Ouders van de huidige Populier ontvangen aan het einde van de vakantie een mail met daarin de stappen om in te kunnen loggen.

 

MR

De MR was op zoek naar een nieuwe ouder, zowel bij de huidige Populier als bij De Akker. Vanuit De Populier komt Michelle in de MR en vanuit De Akker is Chahira gekozen. We wensen beide ouders veel succes in de MR van De Hortus en danken hen voor hun bijdrage!

 

Buckeskop band

In de bijlage vindt u informatie over de Buckeskop band die in september een groots optreden gaat verzorgen waar leerlingen aan mee kunnen doen. Na de vakantie zal er nog een keer geoefend worden op school en kunnen zij zich aanmelden.

 

Veiligheid

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen veilig op school kunnen zijn. Een ongeluk kan altijd gebeuren, maar samen kunnen we proberen een zo veilig mogelijke omgeving te creëren. Bijvoorbeeld door het schoolhek dicht te doen wanneer u het terrein verlaat.

Op het gebied van veiligheid zijn twee ontwikkelingen die ik met u wil delen. Ten eerste waren wij aangenaam verrast dat een vader van school contact heeft gelegd met de gemeente. Hij constateerde dat het voetpad vanaf de parkeerplaats naast de school stopt, waardoor kinderen moeten oversteken als zij naar de andere locatie (nu Populier) lopen. Door deze alertheid gaat de gemeente een deel van het gras langs het huidige kleuterplein vervangen door een stoep zodat kinderen veilig van de ene naar de andere locatie kunnen. Foto’s hiervan ziet u in de bijlage.

Het gebouw van de onderbouwlocatie heeft een zij-ingang waarnaast een sloot ligt. Ondanks dat leerkrachten goede afspraken maken met kinderen dat zij niet naar de sloot gaan, komt er een hek naast de zij-ingang waardoor kinderen sowieso niet bij de sloot kunnen komen. Deze zal in de vakantie geplaatst worden. Foto van de plaats van het hek vindt u in de bijlage. Het hek is erin getekend op de plaats waar deze komt.

 

Fiets gezocht!

Om met de bovenbouwgroepen naar de gymzaal te fietsen hebben wij een schoolfiets voor leerkrachten die geen eigen fiets op school hebben staan. Deze fiets heeft afgelopen jaar heel wat meegemaakt. Zo werd hij meer dan eens na het weekend teruggevonden in de sloot of verstopte hij zich op een gekke plek op het plein. De fiets was heel blij dat hij mee mocht met groep 8 op schoolkamp afgelopen maand. Daar heeft hij mooie avonturen beleefd, zoals met 37 km per uur van een ‘berg’ fietsen. Bergop bleek ineens dat hij wat oud aan het worden was; de fiets maakte steeds meer lawaai en begon dusdanig te trillen dat niemand er meer op durfde te fietsen. Ook bleek hij de rustgevende omgeving van het bos zo te waarderen dat we hem daar een rustplaats hebben gegeven en zonder schoolfiets huiswaarts keerden.

De leerkrachten missen de fiets zo, dat wij op zoek zijn naar een nieuwe ‘vriend’ voor De Hortus. Mocht u een fiets over hebben die u zelf kunt missen, houden wij ons van harte aanbevolen!

 

Fijne vakantie!

We wensen u allen een hele mooie zomervakantie. Tijd om even afstand te nemen van de drukte van alledag en te genieten van en met elkaar. We zien iedereen graag uitgerust en gezond terug op maandag 22 augustus, de eerste schooldag van basisschool De Hortus!

 

Vriendelijke groet, namens ons team,

Martine Schonenberg

Oranje Geel Foto Open Huis Uitnodiging Oranje Geel Foto Open Huis Uitnodiging
IMG_9219 (1) IMG_9219 (1)
111 111