Nieuwsbericht

2 september '22

Beste ouder(s), verzorger(s),

In dit nieuwsbericht de volgende onderwerpen:

Website en foto’s

Verlof aanvragen

Schoolfotograaf

Vacature

Hoofdluis

Corona

Oude rapporten

Textielcontainer

Trainingen en opleidingen

Website en foto’s

Wellicht heeft u al een kijkje genomen op onze website. Deze is afgelopen weken bijgewerkt en aangevuld met foto’s om het beeld van onze mooie school voor ‘mensen van buitenaf’ die mogelijk geïnteresseerd zijn in onze school te verduidelijken.

Op de laatste vakantiedag hebben wij als team, naast een startoverleg ook een fotoshoot gehad van een professionele fotograaf die gespecialiseerd is in portretten. Wat een prachtige beelden heeft dat opgeleverd. U kunt deze terugzien op de website onder ‘Onze school – Team’.

De website van onze school is: www.basisschooldehortus.nl

Verlof aanvragen

Wanneer u verlof wilt aanvragen, dient u dit schriftelijk te doen via een verlofformulier. Ook deze zijn terug te vinden op de website onder ‘Ouders – verlof’. U kunt het formulier eenvoudig downloaden en invullen en mailen aan directie.hortus@degroeiling.nl Binnen een week hoort u meestal of het verlof wordt toegekend. De aanvraag wordt bewaard in het dossier van uw kind in Parnassys.

Schoolfotograaf

Op 4 oktober zal de schoolfotograaf langskomen. Een reminder hiervoor volgt in de week voorafgaand met o.a. kledingtips. Er is ook een mogelijkheid voor een broer- zus foto, ook voor jongere broertjes of zusjes die nog niet op school zitten. Een inschrijfmogelijkheid volgt binnenkort via Kwieb.

Vacature

Vandaag is een vacature uit gegaan voor een leerkracht in groep 6 tot einde schooljaar. Het ziekteproces en de structurele inzetbaarheid van juf Patricia zijn dusdanig onzeker dat wij juf Lydia naast juf Joyce en juf Patricia dit schooljaar in groep 3 willen laten voor een stevige basis.

Om niet steeds afhankelijk te zijn van invallers (die veelal niet beschikbaar zijn) en ook groep 6 twee vaste gezichten voor de groep te bieden, hebben wij hiertoe besloten. De vacature ziet u in de bijlage. Mocht u iemand zijn of kennen met belangstelling, neem gerust contact op!

Hoofdluis

Wij hebben besloten te stoppen met luizenouders in de school. Net als veel andere scholen, vinden wij dit de verantwoordelijkheid van ouders om hier zicht op te houden, net als bijvoorbeeld een schoon gebit. Wanneer u thuis neten of hoofdluis signaleert, behandelt u uw kind met een speciale luizenkam of shampoo. Daarna is het weer welkom op school. Wanneer de leerkracht neten of luis signaleert, zal zij de ouders inlichten en vragen of de leerling kan worden opgehaald voor een behandeling, om besmetting bij de rest van de groep te voorkomen. Hierna is het weer welkom op school.

Wanneer hoofdluis is gesignaleerd in de klas, stuurt de leerkracht een bericht aan alle ouders om alert te zijn.

Corona

Corona zal een rol blijven spelen in de maatschappij. Dit hebben wij ook op school deze week ervaren met een zieke juf en leerlingen (niet uit dezelfde groep). Wanneer uw kind klachten ervaart als koorts, keelpijn, hoesten, snotteren, kunt u een thuistest doen. Bij een positieve uitslag blijft het in isolatie voor ten minste vijf dagen of maximaal tien wanneer de klachten aanhouden.

Meer informatie vindt u op de site van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

De leerkracht zal in Kwieb alle ouders van de groep een bericht sturen wanneer er corona is geconstateerd bij een klasgenoot. U kunt er dan extra alert op zijn.

Oude rapporten

Wanneer u thuis nog oude rapporten heeft van De Populier of De Akker, mag u deze thuis bewaren, ze hoeven niet mee terug naar school. Wij buigen ons komende tijd over de invulling van een nieuwe vorm voor De Hortus.

Textielcontainer

Voor de bovenbouwlocatie staat een paarse container waar u textiel kunt inleveren, als oude kleding, handdoeken en beddengoed. Voor iedere kilo krijgen wij als school een klein bedrag waar wij boeken kunnen aanschaffen voor school. Alvast dank daarvoor!

Opleidingen en cursussen

Wij hebben een actief team dat zich graag ontwikkelt. Zo kunnen leerkrachten soms afwezig zijn vanwege een training of opleiding. Wanneer het de vaste werkdag betreft van een leerkracht informeren wij u hierover in de app. Komende week ben ik zelf alleen op maandag en donderdag op school aanwezig, vanwege trainingen de rest van de week. Mochten we elkaar mislopen, graag tot de week erna!

 

Fijn weekend, namens ons team,

Martine Schonenberg

 

information information